Tess Posthumus
Aperitif Cocktails
#1. SOUR, CITRUS
60ml Peroni Nastro Azzurro
45ml oude jenever
30ml verse citroensap
15ml gegrilde ananassiroop
Schenk de oude jenever, citroensap en ananassiroop in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een rock glas gevuld met ijsblokjes. Schenk de Peroni Nastro Azzurro erbij en roer kort door. Garneer met een schijfje citroen.
#2. FRUITY, PAPAYA
45ml Peroni Nastro Azzuro
30ml bourbon
20ml verse citroensap
10ml mango puree
10ml papaya siroop
5ml Campari
Schenk de bourbon, citroensap, papayasiroop en Campari in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een voorgekoeld martini glas. Schenk de Peroni Nastro Azzurro erbij en roer kort door. Garneer met een sinaasappel zest.
#3. CREAM, EGG WHITE
40ml Peroni Nastro Azzurro
40ml mezcal
20ml melk-likeur
20ml vers citroensap
10ml suikersiroop
2 dashes orange bitters
1 eiwit
Schenk de mezcal, melk-likeur, het citroensap, de suikersiroop, orange bitters en het eiwit in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail terug in een lege cocktailshaker en shake nogmaals zodat je een mooie dikke schuimlaag krijgt. Vul een Peroni glas vol met ijsblokjes, schenk de Peroni Nastro Azzurro erbij en schenk vervolgens de cocktail uit. Garneer met een discarded flamed sinaasappel zest.
#4. Fresh, cucumber
90ml Peroni Nastro Azzurro
30ml gin
20ml vers limoensap
10ml vlierbessen likeur
10ml suikersiroop
6 blaadjes verse minut
1 dash celery salt solution
Schenk de gin, vlierbessen, likeur, het limoensap, selderijzout en de suikersiroop in een cocktailshaker. Doe de munt erbij en vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Fine strain de cocktail uit in een longdrink glas gevuld met ijsblokjes. Schenk de Peroni Nastro Azzurro erbij en roer kort door. Garneer met twee slierten komkommer en een topje verse munt.
#5. Lavender, blue berry
30ml Peroni Nastro Azzurro
30ml vodka
15ml frambozen likeur
15ml vers citroensap
10ml maraschino likeur
Schenk de vodka, frambozen likeur, maraschino likeur en het citroensap in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een voorgekoeld coupe glas. Schenk de Peroni Nastro Azzurro erbij en roer kort door. Garneer met een eetbaar roze bloemetje.
#6. Dark 'n Stormy, navy, black
30ml Peroni Nastro Azzurro
30ml witte rum
20ml vers citroensap
10ml crème de violet likeur
10ml blackberry siroop
Schenk de rum, crème de violette likeur, blackberry siroop en het citroensap in een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker vol met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail uit in een rocks glas gevuld met ijsblokjes. Schenk de Peroni Nastro Azzurro erbij en roer kort door. Garneer met een drie zwarte bramen op een cocktailprikker.