Peroni Art of Aperitivo

Styleguide

De aperitivo is hét moment van de dag in Italië. En typisch voor de Dolce Vita cultuur. Samen met vrienden genieten van een verfrissend drankje en heerlijke bites – perfect voor een zomerse namiddag.

Wat ga je deze zomer proeven en dragen tijdens zo’n Italiaanse get-together?

Peroni Nastro Azzurro nodigde drie toonaangevende Nederlandse style setters uit om hun visie te geven op het aperitivo moment.

Topchef Jaimie van Heije, cocktailgoeroe Tess Posthumus en trendsetting stylist Thomas Vermeer ontwikkelden een serie outfits, gerechtjes en Peroni biercocktails voor de meest stijlvolle aperitivo.

Welkom in de Peroni Art of Aperitivo styleguide.

Ontdek hieronder de styleguide of check hier de cocktailrecepten van Tess Posthumus.

01
The Art of Aperitivo

Lichtzoet, fruitig en een bittere ondertoon. De basis is bourbon – jazeker, ook in een zomerse Peroni biercocktail – met vanilletonen die samensmelten met de mango en papaya. Campari, de klassieker uit Milaan, maakt ‘m helemaal Italiaans.

The Art of Aperitivo

Een fruitige bohemian look met vrouwelijke pofmouwen. Draag een maxijurk met teenslippers die je na werktijd uit je tas tovert voor het laidback aperitivo gevoel.

The Art of Aperitivo

Kies voor iets lekker ziltigs uit de Nederlandse wateren, zoals Oosterschelde kreeft. Met een combi van pompoen: een zoetzure en eentje direct van de barbecue voor extra body. De forelleneitjes en kruiden uit het seizoen maken dit gerecht helemaal compleet.

02
The Art of Aperitivo

Blackberrysiroop geeft deze Peroni biercocktail zijn natuurlijke blauwe kleur. Aangevuld met aromatische crème de violette en een tropisch gevoel door de basis van rum en zomerse citroen. Bramen versterken de donkere smaak van rijp zomerfruit.

The Art of Aperitivo

Hét zomerse alternatief voor diegenen die je normaliter in all-black kan uittekenen. Voor een geladen zomers gevoel, ietwat stemmig en met voldoende mysterie. Maak het af met een subtiel glanzend accessoire zoals een satijnen lint.

The Art of Aperitivo

Door het gebruik van blauw kun je een bord met veel mysterie creëren. Deze is met ceviche en radijs ingekleurd. Zorg dat er spanning in het bord is, als een gevecht tussen kleuren. In dit gerechtje verandert het blauw van een thee van kruiden en smaken door toevoeging van zuur in helder paars.

03
The Art of Aperitivo

Meer zomers fris dan komkommer krijg je het niet. Gaat super samen met gin, Peroni bier en elderflower. Maak het af met een snufje selderijzout om alle smaken een boost te geven. Zo gaan je smaakpapillen zeker op scherp.

The Art of Aperitivo

Fris en transparant. Zo maak je een groene look sportief en toch spannend. Ga voor glanzend om een luxe uitstraling te krijgen.

The Art of Aperitivo

Laat mosterdachtige kruiden de hoofdrol spelen. Superfris met een scherp randje – precies wat je aperitivo kan gebruiken. En door de geur van krokant gebakken buikspek kan het niet anders dan dat je instant trek krijgt van deze bite.  

04
The Art of Aperitivo

Een cleane Peroni biercocktail met zacht schuimlaagje. Romig mondgevoel zonder machtig te worden. Onderbouwd door een frisse melklikeur uit Nederland, aangevuld met suikersiroop en een interessante afdronk door Peroni bier en de rokerige mezcal.

The Art of Aperitivo

Romige en boterachtige kleuren zie je deze zomer heel veel. Ze werken perfect als tegenhanger bij fluorkleuren. En zijn erg mooi met een lang, royaal en gelaagd silhouet. Combineer bijvoorbeeld een wijde pantalon met een maxi dress.

The Art of Aperitivo

De aperitivo bite prikkelt en zet je zintuigen open. Als een amuse, gretig naar de rest van de avond. Hoewel de kleur hier gedempt en zacht is, blijft de smaak heel fris. Een Nederlandse haring aangevlogen door een fris uitje, zoetzure rettich en pit van mierikswortel.

05
The Art of Aperitivo

Deze Peroni biercocktail is zachtzoet en superclassy. Een basis van vodka, met frisse toevoegingen van bier en citroen en bitterzure kersen van Italiaans Maraschinolikeur voor verrassende complexiteit.

The Art of Aperitivo

Echt Italiaans is de perfecte balans vinden tussen uitgesproken en comfortabel. Een overhemd of jasje of slip dress, maar dan net van een bijzonder materiaal en in een felle kleur, zoals frisroze rabarber. Heel draagbaar en barstensvol karakter.

The Art of Aperitivo

Zachtroze garnaaltjes zijn perfect om de avond mee te beginnen. En je geeft je Italiaanse bite er gelijk Hollands karakter mee. Bijvoorbeeld in een tartelette, samen met avocado en zoetzure red meat radijs.

06
The Art of Aperitivo

Een heerlijk frisse Peroni biercocktail met ananassap is ultiem zomers. Geïnspireerd op een klassieke sour cocktail, maar dan met een citrustwist. Inclusief Hollandse persoonlijkheid van oude jenever, als backbone voor het zuurtje.

The Art of Aperitivo

Krijg zin in de zomer met superfris geel. Denk: citroenen, zonnebloemen en een zomers Italiaans landschap. Op-en-top zonnig. Maak er een hedendaagse knipoog naar de badmeesterlook van. 

The Art of Aperitivo

Een lekkere Zeeuwse oester. Onmisbaar in een serie gerechtjes voor je aperitivo. Met mango sour krijg je een waanzinnig lekkere combinatie van lichtzuur en kruidig. Met het zilte van de oester en de zoete toets van de mango is deze bite heerlijk zomers.

overAlcohol

Vul hier je geboortedatum in:

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.