Roger Brunings

Zijn Instagram-account is een staalkaart van fashionistas, the hottest tickets in town en klinkende champagneglazen. Roger Brunings, PR-specialist extraordinair, leidt la dolce vita. Veel feestjes, mooie mensen en A-locaties in binnen- en buitenland: “Zo is mijn leven. Ik vertegenwoordig merken in het luxe segment, dus dan is het belangrijk om jezelf ook zo te presenteren. Maar ik doe dat in essentie voor mezelf, voor niemand anders. Ik voel me er krachtiger door. Maar ik post ook wel eens een foto van mijn vakantie, hoor.” Laat die nu net zo glamourous zijn. Een tripje naar Sardinië bijvoorbeeld: “Het Bali van Europa”, aldus Roger.

Deze opvallende Amsterdamse verschijning zie je niet snel met sneakers en een trui over de grachten gaan, of hij moet op weg zijn naar de sportschool. Hij is perfect gestyled met skinny pants en de juiste accessoires, of het nou een leren tas is of een mooi horloge. En natuurlijk zijn signature look: strak gesneden jasjes: “Ik ben geobsedeerd door jasjes. Ik zie aan de hanger al of het me staat. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte verhouding tussen revers en schouders. Daar word ik behoorlijk opgewonden van.”

Milaan draait om de statements, Florence om de kwa-li-teit.
Roger Brunings

Mode is onlosmakelijk verbonden met het PR-vak. Voor zijn werk zit Brunings regelmatig in Italië, en dan ook nog front row bij de Fashion Week in Milaan. Dat mag dan de Italiaanse modestad bij uitstek zijn, Brunings voelt zich ook thuis in Florence: “Milaan draait om de statements, Florence om de kwa-li-teit. Daar zie je de klassieke Italiaanse stijl, die van de sartoria, het echte kleermakersvak.” Een Italiaans maatpak staat dan ook hoog op zijn verlanglijstje: “Dan zou ik naar Napels gaan, naar een klein zaakje waar zoon, vader en grootvader nog werken. Al valt het nog niet mee om mij als klant te hebben, want ik ben heel eigenwijs en weet precies wat ik wil. Dus nog smaller die pijp!” Een klassieke stijl is één ding, het moet wel een interessante mix zijn met elementen van nu.
 

Een beetje zoals Roger zelf. Hij werd geboren in Suriname, zijn moeder is half Chinees, half Javaans, en zijn vader was half zwart, half Duits. Het levert een exotisch uiterlijk op met prachtige lichtblauwe ogen. En gek genoeg voelt hij zich door zijn afkomst ook thuis in de Italiaanse cultuur. Niet alleen omdat het daar een way of life is om je mooi aan te kleden, maar ook vanwege de belangrijke rol voor La Mamma: “In mijn familie was mijn oma echt de baas, de heerser van de familie. Als zij kookte, mocht niemand in de keuken komen. Toen ze een paar jaar geleden overleed, nam mijn moeder als oudste dochter die rol vanzelfsprekend over. Al haar broers luisteren naar haar!” Het zal menig Italiaanse man bekend in de oren klinken.

 

Van thuis komt ook de liefde voor eten, al geniet Brunings met mate: “want ik ben wel slank, ik heb Surinaamse billen.” Hij laat het luxeleven niet aan zich voorbij gaan als hij in Italië is. Vaste prik in Milaan is Il Salumaio. In een prachtig palazzo aan de chique Via di Montenapoleone treft toute modeminnend Milaan elkaar: “Dat is the real thing. Alles, van de ambiance, hoe de obers je glas inschenken tot de tiramisu, het is het toppunt van Italiaanse stijl.” En dan kun je er weer even tegenaan, als je door moet naar de volgende fashionshow.
 

Fotografie: Milan Goldbach

Locatie: Art’otel Amsterdam

Meer Portraits
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Vul hier je geboortedatum in:

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.