Nicole Huisman

Deze vrolijke styliste begon haar carrière bij Glamour & ELLE Nederland en inmiddels doet ze freelance styling voor grote bladen en merken als Vogue, L’Officiel, de Bijenkorf en Rosefield. Meet Nicole Huisman; kleurrijke verschijning, Instagrampersoonlijkheid en fan van de dolce vita.

Je staat bekend als een heel vrolijke persoonlijkheid. Waar word jij blij van?
Ik word extreem vrolijk van goed weer en Italiaans eten. Vorige zomer heb ik met een vriendin in een autootje door Sicilië gecruised. Genieten van de zon, het landschap en ongeveer negen keer spaghetti vongole in vijf dagen. Ik ben toen nog verliefder op Italië geworden dan ik al was.

Hoe is de liefde ontstaan?  
Dat komt eigenlijk door Dolce & Gabanna. Ik zag een shoot van het merk in een magazine en dat was de eerste keer dat ik in een Italiaans verhaal werd meegenomen en met de dolce vita kennismaakte. Zij weten dat gevoel zo haarfijn neer te zetten. Wat zij maken, doet je wegdromen en fantaseren over hoe het leven in Italië zou zijn.   

Dan hangt je kast er vast mee vol?
I wish! Helaas is de kleding onbetaalbaar. Ik heb er wel schoenen van. Mijn favoriet zijn slingbacks met een klein puntje en bandje, in luipaardprint en stenen erop. Lekker over de top.

Nog andere favoriete Italiaanse designers?
Ik hou van Italiaanse modehuizen die een lange traditie hebben. In de zomer ben ik groot fan van Missoni, met hun klassieke borduursels en prints. En dan nog Valentino, natuurlijk. Hun jurken zijn de mooiste die er gemaakt worden. Als ik ga trouwen, zou ik het prachtig vinden om dat in een Valentino te doen.

En de stijl van de Italianen zelf?
De eerste keer dat ik voor werk in Italië was, is zo’n vijf jaar geleden, voor de Milan Fashion Week. Ik weet vooral nog dat het heel hectisch was en hoe mooi en verzorgd iedereen eruitzag. Ook op straat. Soms een tikkeltje overdreven, maar wel heel stijlvol.

Hoe zou je die stijl omschrijven? 
Nou, als ik naar de vrouwen kijk; sferisch, uitbundig, dramatisch en kleurrijk. En über-vrouwelijk. Zonder dat het ordinair wordt – ook al gebeurt dat natuurlijk echt weleens. En als ze uitgaan, pakken ze echt uit. Mensen durven er meer het is niet snel overdressed. Mode wordt gevierd en vrouw-zijn ook.

Als ik ga trouwen, zou ik het prachtig vinden om dat in een Valentino te doen.
Nicole Huisman

Kijk je een beetje af?
Ik vind het wel heel inspirerend. Ben er wel echt voor om dat in Nederland ook meer te doen. Ik merk dat als je met een groep uitgaat en allemaal meer je best hebt gedaan om er mooi uit te zien, dat er dan een extra dimensie ontstaat. Het geeft een boost aan de sfeer.

Lange avonden met vrienden, goed eten… wat komt nog meer bij je op als je denkt aan de Italiaanse way of life?
Hoe ze werkdagen indelen en het geloof dat vrije tijd minstens zo belangrijk is. Ik hou van mijn werk en vind het heel belangrijk om daarin doelen na te streven, maar het is ook goed om die houding van de levensgenieter meer in te nemen.

Heb je een paar woorden om je eigen stijl te omschrijven?
Kleurrijk en schizofreen! Mijn stijl zou ik niet in één hoekje kunnen en willen stoppen. Het gaat letterlijk alle kanten op, maar ik draag altijd wel kleurrijke kleding. Door mijn werk als stylist kom ik in aanraking met veel verschillende merken en invloeden en dat zie je terug in mijn stijl; een beetje schizofreen.

En er zit ook altijd een nostalgisch tintje aan?
Klopt, ik hou heel erg van de jaren zeventig. Flair broeken en vrolijke prints. In mijn outfits zit vaak een knipoog naar vroeger. Daarin heeft mijn moeder mij onbewust geïnspireerd, denk ik. Als ik foto’s van vroeger van haar zie, dan denk ik; had ik maar die kast.

Je wordt door veel mensen gevolgd op Instagram; wie volg jij? 
Een Italiaans stijlicoon vind ik Eleonora Carisi. Hoe zij zich op social media presenteert, vind ik geweldig. Er zit een soort drama in haar meest alledaagse foto’s en posts.

En waar vind je inspiratie?
Ik begin altijd op Pinterest. Je vindt op dat platform zoveel mooie beelden die weer een kapstok zijn voor vertakkingen ervan. Daar zoek ik bijvoorbeeld naar Italiaanse mode uit de jaren ’50 of ’60, en dan kom ik op oude films en boeken die ik vervolgens ga kijken en lezen.

Fotografie: Ilsoo van Dijk

Locatie: Impero Romano, Amsterdam

Kan je geen genoeg krijgen van de Portrait serie? Kijk hier voor het totale overzicht en laat je inspireren door echte verhalen van mensen met een voorliefde voor Italië, passie voor lekker eten, fashion, design en de goede dingen van het leven!

Meer Portraits
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Vul hier je geboortedatum in:

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.