Marinke Davelaar

KLIK! Voor je het door hebt ben je gesnapt door fotografe Marinke Davelaar. Hoewel ze model is – en dus een opvallende schoonheid – wanen de mensen voor haar camera zich onbespied: “Ik woon het grootste deel van het jaar in New York en één van mijn favoriete plekken is Washington Square Park. Ik doe niets liever dan stiekem foto’s nemen van alle creatieve types die daar komen. Een man die piano speelt in de nevel van de fontein… Prachtig!”
 

Fotograaf, model. Dan hebben we pas twee labels te pakken die op Marinke van toepassing zijn. Tijdens haar modellenwerk studeerde ze ook bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Een zwaan tussen alle mannelijke studentjes: “Nou, zo zie ik mezelf niet, hoor! Ik liep gewoon op mijn gympies en met mijn haar in een staart.” Als architect in de dop deed ze onder andere inspiratie op in Italië: “Ik was zo onder de indruk van het eilandje Isola Bella in het Lago Maggioe. Daar staat een Renaissance-paleis, met prachtige hoge plafonds. Heel indrukwekkend. ”

Als je in New york woont, kun je natuurlijk wel eens uitpakken.
Marinke Davelaar

Toch gaat Marinke niet voor een carrière als architect, maar kiest ze een vrijer beroep, dat ze zowel in Amsterdam als in New York kan beoefenedummyPayloadn. Ze had natuurlijk al veel ervaring vóór de camera, en begon eerst voor de lol plaatjes te schieten. Maar al snel werd het serieuzer: “Ik merkte dat ik al snel een eigen stijl begon te ontwikkelen. Casual, veel buiten en met natuurlijk licht. Ik laat mensen hun eigen ding doen, zodat ze zich op hun gemak voelen. En dankzij tips van alle fotografen waarmee ik heb gewerkt, kan ik ze goed begeleiden. ”
 

Het meisje op de sneakers met de paardenstaart is uitgegroeid tot een zelfverzekerde vrouw met een relaxte stijl. Een stoere leren jas met een mooie laars. Maar dan wel met een Chanel-tas erbij. En als je in New York woont kun je natuurlijk ook wel eens uitpakken: ” Een Balmain-jurkje met Jimmy Choo’s kan prima. Bijvoorbeeld als we naar nachtclub Provocateur gaan. Je bent daar nooit overdressed.” Op een wat rustiger avondje uit gaat Marinke het liefst naar Eataly. Een overdekte foodmarket vlakbij de Flatiron-building met vier restaurants, echte Italiaanse groceries met hammen aan de haak, en espresso- en wijnbarretjes: “Dan kleed ik me natuurlijk niet zo over de top. Maar dan verwissel ik die sneakers wel even voor een paar hakken of leren laarzen.”

Ook al werkt Marinke in de fashion industry, ze is helemaal niet van de ‘laatste mode’: “Ik houd juist van persoonlijke stijl. De bloggers die ik fotografeer, zoals Bo Mulder van Sea of B, hebben soms een andere stijl dan ik, maar het is juist cool als mensen helemaal hun eigen ding doen.” En onthoud: “Iedereen is onzeker, ook in de mode of in de PR. Dus kraak jezelf niet af en voel je op je gemak. Dan straal je dat ook uit.” En als Marinke in de buurt is weet je het nooit…Voor je het weet sta je zelf op de kiek!

 

Fotografie: Milan Goldbach

Locatie: De Pizzabakkers, Plantage

 

Kan je geen genoeg krijgen van de Portrait serie?
Kijk hier voor het totale overzicht en laat je inspireren door echte verhalen van mensen met een voorliefde voor Italië, passie voor lekker eten, fashion, design en de goede dingen van het leven!

 

Meer Portraits
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Vul hier je geboortedatum in:

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.