Malu Kirschbaum

Een donkergrijze skinny, een zwarte kanten top, een donkerblauw colbert en een paar stoere gympen eronder. Minimalistisch op het eerste gezicht, maar Malu Kirschbaum (31) heeft haar outfit opgefleurd met heel wat zilveren sieraden. De freelance mode-, beauty- en lifestyle journalist woont in Amsterdam Oost en is voor haar werk altijd bezig met fashion, reizen, design en de nieuwste trends. En die zet ze zelf ook een beetje in haar kledingstijl: “Het is spannend om verschillende kleuren, stoffen, texturen en prints met elkaar te laten praten. Dan wordt het leuk!”
 

“Er wordt me heel vaak gevraagd om mijn stijl te omschrijven, maar ik vind het lastig.” Er is niet echt een lijn te zien in Malu’s stijl. Dat betekent overigens niet dat het een wirwar van verzamelingen is. “Het is vrouwelijk en tegelijk boyish. Bohemien en tegelijk juist minimalistisch.” Toch is het altijd Malu. “Met mijn outfit kan ik laten zien wie ik ben en hoe ik me voel.” Een paar hakken, flink wat sieraden en make up als ze zin heeft om te shinen, gympen met een grote grijze trui tijdens een off day, het matcht altijd. “Daar zal ik altijd voor zorgen. Of dat er juist een contrast in zit zodat het niet saai wordt. Dat zit blijkbaar in me, want het gaat heel onbewust.”

Het is spannend om verschillende kleuren, stoffen, texturen en prints met elkaar te laten praten. Dan wordt het leuk!
Malu Kirschbaum

Haar eigen stijl komt ook terug in haar werk. “Ik ben ooit begonnen als beeldredacteur. Nog steeds zorg ik zelf vaak voor het beeld bij mijn artikelen. Dan heb je er het meeste controle over hoe je productie eruit komt te zien. Zeker voor reisartikelen vind ik het enorm leuk om mijn eigen fotografie te doen. Dan past het écht bij mijn eigen verhaal.”
 

Schrijven, fotograferen én kennis over zoveel verschillende disciplines, de interesses van Malu zijn breed. “Het is ooit begonnen met mode en beauty, maar heeft zich uitgebreid tot design, reizen en alles wat het leven mooier maakt. De onderwerpen waarover ik schrijf, komen voort uit een natuurlijke interesse voor heel veel dingen in de wereld.”
 

Die natuurlijke interesse is er altijd. Malu haalt haar ideeën uit alles wat ze in het dagelijks leven tegenkomt. “Mensen die ik ontmoet, spreek of tegenkom. De ene keer is dat op reis tijdens een yogales in de rijstvelden, de andere keer ‘s avonds in de bar met de gitarist van een of andere band. Door zoveel mensen te spreken, ben ik snel op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Als ik het idee heb ‘hey, daar gebeurt iets!’, dan ga ik me erin verdiepen en ontdek ik nieuwe trends.”

Als journalist komt Malu ook op heel wat bijzondere plekken buiten Amsterdam.


“Daar struin ik graag vintage winkels af om mooie kleding te shoppen.” En daarnaast maakt ze er geregeld mooie verhalen. Zo was Malu onlangs in Italië voor een verslag over Sardinië. “Dat is een van de vijf plekken op de wereld waar mensen significant ouder worden. Gezond én gelukkig oud. Dat komt vooral door weinig stress en heel veel in beweging zijn. Niet sporten, maar gewoon wandelen, huishouden en tuinieren. Ze hebben een doel in hun leven, drinken elke dag wijn, gaan naar de kerk en zetten familie altijd op de eerste plaats. Dan word je dus fluitend honderd!”

 

Fotografie: Milan Goldbach

Locatie: De Hangar, Amsterdam

 

Kan je geen genoeg krijgen van de Portrait serie?
Kijk hier voor het totale overzicht en laat je inspireren door echte verhalen van mensen met een voorliefde voor Italië, passie voor lekker eten, fashion, design en de goede dingen van het leven!

 

Meer Portraits
Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol. overAlcohol

Vul hier je geboortedatum in:

Met trots voor u gebrouwen. Geen 18, geen alcohol.